COVID-19 PROTOKOL ZA ODRZAVANJE ZDRAVLJA

COVID-19 Homeopatija i fitoaromaterapija u liječenju respiratornih simptoma

Osobe koje su već u nekom protokolu prevencije imuniteta, ako i osjete neke početne simptome, u pravilu mogu zaustaviti razvoj obolijevanja s uobičajenim lijekovima za prehlade i viroze. U homeopatiji je uvijek pravilo prilagoditi odabir lijeka prema konstituciji i cjelokupnoj slici simptoma temperatura, izgled lica blijedo, crveno, plavo, bolovi u grlu, grudima, glavobolja, uhobolja, kasljanje suho i neproduktivno ili suprotno, pojava neke sekreacije nosa, pojačano stvaranje plivačke ili ne, iskasljavanje, bolovi u tijelu i misicima, simptomi u urinarnom i probavnom traktu, žeđ, toplina tijela ... bitno je emotivno-mentalno stanje osobe i doživljaj vlastitog stanja, posebno strah, zabrinutost, nemir zbog bolesti ili neke druge životne sitiacije. Druge prisutne bolesti i terapije koje pacijent uzima.

Za zimogroznije i zabrinutije osobe, mogu pomoći Aconitum, Pulsatilla, Rhustox, Eupatorium, Arsenicum, Ruta, Calcarea carbonica, Nux vomica, Hepar sulfuris, kalijevi lijekovi ... lijek će se odrediti prema drugim simptomima i cijelom stanju osobe.
Kod toplijih i osobe koje osjećaju zed Sulfur, Phosphorus, Mercurius, Bryonia alba, Natrium muriaticum, ... i odabir lijeka ovisi o drugim bitnim simptomima.
Odabir lijeka u ovim stanjima zahtijeva istancanost procjene lijeka, da se spriječi razvoj bolesti i pogorsanje, i dobije na vremenu da se tijelo ne iscrpi.

Homeopatija se može dobro kombinirati s fitoterapijom, i raznim vrstama tretmana na tijelu aromamasaza, shiatsu, druge tehnike prema principima energetskih meridijana i tocaka ( tradicionalna kineska medicina ), umjereno vježbanje, ... sve metode koje potiču detoksikaciju i opuštanje, istovremeno oživljavaju i revitaliziraju tijelo.
Kao fitoterapija dobra podrska imunitetu, i protuupalni su ehinacea, crni ribiz, čempres, sladic, kurkuma, bor, trputac, bijela vrba, kopriva list i korijen, preslica, ginseng, melisa ... u vidu tekućine, tableta, kao prah.
Esencijalna etericna ulja, organska za oralnu upotrebu origano, dumbir, cimet, limun, naranča, eukaliptus, klincic, mazuran, kadulja, ruzmarin, tamjan, mira, kantarion, nar .. i kao masazna ulja.

Za smirivanje i opuštanje, i mentalno podizanje od pomoći mogu biti Aconitum, Ignatia, Gelsemium, Kalium phosphoricum, Staphysagria, Argentum, Cyclamen, Stramonium ( o ovom bitnom lijeku u posebnom članku)... fitoterapija melisa, rodiola, pasiflora, valerijana... esencijalna ulja lavanda, geranij, ruza, tamjan, sandalovina, cedar, narda, naranča, mandarina, kamilica ...
Pandemija će proći, i obnovit će se grad ( Zagreb ) ... što će ostati u nama, kakva sjećanja ili teške traume, "emotivna i psihicka" sanacija svih nas je najpotrebnija ... u posebnom članku COVID-19 Strah i potrespovratak02. 04. 2020.     23:12:57

COVID-19  Homeopatija i fitoaromaterapija u liječenju respiratornih simptoma
JADIZAJNSTUDIO \ ZOKIDIZAJN
© 2012. - 2024. Homeopatsko savjetovalište