COVID-19 PROTOKOL ZA ODRZAVANJE ZDRAVLJA

COVID-19 Protokol za odrzavanje zdravlja i imuniteta

COVID-19 i potres - Izazovi za nase zdravlje

U reduciranoj i improviziranoj životnoj situaciji, imamo priliku napraviti dosta za svoje zdravlje i sebe osobno. Naravno, ovisi i gdje se nalazimo i gdje i s kim smo se zatekli u ovim tjednima i mjesecima.
Pojedinci i obitelji koje će ipak biti u prilici boraviti u dvorištima i u prirodi, imatce dobrobiti od čistog zraka, svjetlosti i prirode koja će nadrasti trenutak i obećava slijed života. Stanovnici Zagreba koji preživljavaju kolektivnu traumu zbog COVID-19, suočeni su i iztraumizirani potresom, obnovom domova ili se prilagođavaju u nekim tuđim, novim i nepoznatim stanovima. U nastavku ću spomenuti više o lijekovima koji bi tu pomogli u ovom trenutku. Mnogi su proživjeli strašan strah i životnu ugrozu. Generaciji djece moguće da strah od protresa, ostane duboka doživotna trauma! Potres je za mnoge, ujedno osobna i obiteljska trauma i egistencijalni bankrot! Dakle, imamo za zdravlje izazovnu situaciju.
U nedostatku društvenog života, mnogi će biti suočeni s vlastitom životnom realnošću. Prostorno i ograničenje svakodnevnih životnih navika, u zajednicama koje nisu funkcionirale može biti problem, ako se ne snađu u reduciranom prostoru i višku zajednickog vremena. Fizicko razdvajanje ce kroz tjedne ipak postati trauma za osobe koje su se svakodnevno druzile, radile i na neki drugi način podržavali. Osvrt i na ovu temu je potreban.
Izostanak zdravog nacina prehrane u ovom periodu, kao i ograničen boravak na svjetlosti i zraku, mogu biti čimbenici o kojima će ovisiti zdravlje. Zbog straha, neaktivnosti i nekakve skučenosti koja se nameće, umrtvljuje se nasa životna vitalnost i energija. Ohrabruje, jer smo iznimno lijepo područje i dosta ljudi ipak ima neke svoje oaze u prirodnom ili vodenom okolisu.

Što možemo odmah uciniti

Nastaviti održavati dnevni bioritam, koji će podsjećati na normalan zivot. To je opet individualno jer smo preživjeli traumu kroz nekoliko tjedana, svatko na svoj način.
Za održavanje zdravlja i prevencijau respiratornih bolesti, potrebno je odrzavati
kroz prehranu i uzimanjem dodataka prehrani, fitoaromaterapije, homeopatije:
Imunitet
Probavni i urinarni trakt
Psihičku stabilnost
Fizicku vitalnost

o čemu će biti više u nastavku

Prehrana
Održavanje tjelesnih tečnosti, vitamini i mineralizacija, je prioritet. Maksimalno rasteretiti organizam i provesti jednu detoksikaciju. Povrce i namirnice koje sadrže sumpor, luk, poriluk, svježi kupus, brokula, cvjetaca ... jer se tako rasterecuju drugi sustavi i homeopatski lijek

SUMPOR ( Sulfur )
je inače dobar lijek za probavne, respiratorne i bolesti kože. Čak i kod nastupa i respiratorne infekcije treba razmišljati o ovom lijeku. Na početku širenja zaraze ovaj lijek, posebno u energiji ozujka mjeseca, mogao je dosta pomoći. Ima naglost simptoma, visoku temperaturu, dehidriranost i izrazitu žeđ, razvoj suhog kasljanja, gusenje. Nagla i turbulentna energija iz prošlog 3. mjeseca, i potres bili su slika tog lijeka. U tom strahu su se dobro snašle osobe koje su po prirodi neustrasive i ne boje se izazova. Najveći im je problem biti u zatvorenom i ograničenom, u navikama i skučenosti mentalne i fizičke prirode. Može biti od velike koristi takvim osobama u doba karantene.

Dostatan unos vitamina, tečnosti u vidu vode, čajeva, svjezih sokova, balansiranje između svježe, sirove i kuhane hrane je također potrebno. Da bi se odrzala stabilnost i struktura, dostatan unos minerala, moguće uzimati malo više soli, ali jesti dovoljno korijencica koraba, celer, persin, dumbir, mrkva u vidu salata i u juhama. Ako ne možete nabaviti svježe povrće, dobri i svježi začini ostih, te kukrkuma, cimet, dumbir, mazuran, klincic ... mogu poslužiti kao zamjena. Dostatan unos masnoća kao ulja repice, masline, konopljino, grožđe, ...ili u vidu sjemenki.
Etericna ulja, organska i za oralno uzimanje, kao prevencija i lijek, od limuna, narance, cimeta, ruzmarina, origana, menta ... par kapi u ovoj situaciji mogu biti korisna za zdravlje. Oralno uzimanje aromaterapije je velika tema u prevenciji i liječenju čak ozbiljnih bolesti. Više u nastavku.

U drugom članku više COVID-19 HOMEOPATIJA I FITOTERAPIJA

povratak02. 04. 2020.     15:32:51

COVID-19  Protokol za odrzavanje zdravlja i imuniteta
JADIZAJNSTUDIO \ ZOKIDIZAJN
© 2012. - 2023. Homeopatsko savjetovalište