HOMEOPATIJA KAO SPORTSKA MEDICINA

HOMEOPATIJA KAO SPORTSKA MEDICINA

Kao uspješna sportska medicina homeopatija se najviše prakticira u zemljama u kojima postoji jedna homeopatska tradicija i u kojima je dobro prihvaćena kao u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Brtianiji, Španjolskoj... Posebno u Njemačkoj, prema izvještajima liječničkih timova, 90% klubova Bundeslige primijenjuje homeopatiju u liječenju i oporavku nogometaša.
Pored nogometa, gdje su ozljede teške i potreban je intenzivan oporavak, homeopatiju rado uzimaju i atletičari zbog stresa ekstremnog fizičkog vježbanja i iscrpljivanja.
Upravo za saniranje fizičkih ozljeda i upala najviše se uzimaju kombinacije za liječenje zglobova i mišića, te pojedinačni lijekovi kao Arnica i Rhustox.

Kako homeopatija može pomoći i koje su prednosti ovog načina liječenja za fizički aktivnije osobe, bili oni profesionalci ili amateri?

Kod ozljeda i upala koštano-mišićnog sustava ♦
S obzirom da homeopatija pokazuje dobre protuupalne učinke, te ublažava bolove i pomaže kod umora, postoji sve veća potreba jednog komplementarnog pristupa. Homeopatiji je tu mjesto jer smanjuje uporabu nesteroidnih protuupalnih lijekova i analgetika. Sve više profesionalaca i amaterskih sportaša želi izbjeći konvencionalne terapije i teži prirodnijem i bezopasnijem liječenju. Intenzitet ozljeda i nedostatak vremena za potpuni opravaka, zahtijeva drugi pristup. Saniranje ozljeda i oporavak predstavljaju također sve veći trošak za klubove.
Pored spomenutih lijekova Arnica i Rhustox, postoji široki spektar provjerenih lijekova za ove simptome kao Bryonia, Ruta, Staphysagria, Hypericum, Symphytum, Calcium phosphoricum, Calcium flouratum, magnezijski lijekovi, Belladonna, Apis ...

Preventivno u održavanju zdravlja i jačanju imuniteta ♦
U ovom segmentu od detoksikacije, održavanja zdravlja probavnog trakta i imuniteta, zatim u liječenju akutnih i kroničnih upala, homeopatija smanjuje uporabu konvencionalnih lijekova i pojavu neizbježnih nuspojava. Komplementaran pristup potpomaže i učinkovitost konvencionalnih terapija, jer se homeopatskim terapijama oporavlja cijeli organizam. Tu je zaista veliki izbor lijekova za održavanje zdravlja mišića i zglobova, jačanje imuniteta, usklađivanje metabolizma da bi se izbjegle i hormonske terapije.

Homeopatski lijekovi nemaju doping profil i zato su dobro prihvaćeni među sportašima ♦

Neizbježno je spomenuti učinke homeopatskih lijekova za emotivno mentalna stanja straha, treme, nesigurnosti, nemotiviranosti i sl. .♦
Emotivni stres kao odvajanje od obitelji, usamljenost i nedostatak vremena za druženje, promjene sredina, klubova, trenera i prilagodba i sl ... I tu je prednost jer se radi o jednom individualnom pristupu koji pomaže sportašu otkrivati vlastite snage, nadarenost, kreativnost i upornost, nositi se s konkurencijom u vlastitim klubovima ili rivalstvom u pojedinačnim sportovima, u prihvaćanju poraza i pronalaženju motivacije i snage za nastavak vježbanja.

Više o homeopatskom liječenju akutnih stanja i koštano-mišićnog sustava u posebnim člancima.povratak24. 10. 2014.     10:24:18

HOMEOPATIJA KAO SPORTSKA MEDICINA
JADIZAJNSTUDIO \ ZOKIDIZAJN
© 2012. - 2024. Homeopatsko savjetovalište