MUŠKO ZDRAVLJE

HOMEOPATIJA I OBOLJENJA PROSTATE

Prostata je žlijezda koja se nalazi uz mjehur i okružuje srednji dio mokraćne cijevi. Povećava se tijekom rasta i obično naraste do veličine oraha.Prostata i sjemeni mjehurići iznad luče tekućinu koja hrani spermu. Tekućina povećava volumen sjemena i u njoj se izbacije sperma za vrijeme ejakulacije.

Najčešća oboljenja su kronačni prostatitis i benigna hipertrofija prostate.

Kronični prostatitis pojavljuje se obično nakon niza infekcija u urogenitalnom sustavu kao što je uretritis ( upala mokraćne cijevi ) i obično kao posljedica suzbijanja početnih simptomima antibioticima. Simptomi koji se obično osjećaju je bolnost kod uriniranja i stolice, te promjene u sekrecijama ( urin, elakulat ) - po količini i načinu izlučivanja, izgledu i boji i konzistenciji. Pacijenti često osjećaju bol u preponama i između penisa i anusa, te bol u leđima ( trtični dio ), zimicu i povišenu temperaturu. Upravo specifičnost simptoma je osnova za prepisivanje homeopatskog lijeka. S obzirom da se pacijenti obično odlučuju na homeopatsko liječenje nakon višekratnog uzimanja antibiotika, često je zamagljena stvarna slika svih trenutnih i posebno početnih simptoma i tegoba. Liječenje se zbog toga provodi kroz duže vrijeme do potpunog nestanka simptoma.
Osjetljivost se ipak može prepoznati i po samoj konstitucijski muškog pacijenta. Može se reći da je to učestalije kod nux vomica, lycopodium, sulfur, staphysagria ... konstitucija.

Benigna hipertrofija ili uvećana prostata je promjena koja se javlja kod srednjovječnih i starijih muškaraca. Ovisno o uvećanju koje ometa uriniranje, te bolnosti i cijelom upalnom stanju, testu PSA ( Prostate Specific Antigen ) odlučuje se o liječenju ili se pacijent mora podvrći brzim, kirurškim ( obično s posljedicama ) ili tretmanima kao što je primjena lasera koji ima blaže posljedice na uriniranje i ejakulaciju.

Ovisno o simptomima – bolnost ( pečenje, režuća bol, probadanje ... ) i nepravilnost ( učestalo, isprekidano, nedostatno, retencija .. ), te promjene u izgledu i količini sekrecija ( urin, ejakulat, prostatna tekućina ), i druge nelagode u zdjelici – kod oboljenja prostate je prepoznato djelovanje, pored gore spomenutih, lijekova kao što su apis, mercurius, pulsatilla, arsenicum, acidum nitricum, conium, thuja ...Pored uzimanja homeopatske terapije preporučuju se velike količine vitamina C, vitamin B kompleks, cink, selenium, sabal serrulatapovratak12. 10. 2012.     13:07:36

HOMEOPATIJA I OBOLJENJA PROSTATE
JADIZAJNSTUDIO \ ZOKIDIZAJN
© 2012. - 2024. Homeopatsko savjetovalište