LIJEČENJE DJECE

SPCIFIČNA SLIKA SIMPTOMA KOD DJECE

Prepoznati sve specifične simptome koje dijete pokazuje i osjeća tj. način na koji reagira kod određene bolesti, stanja ili pokazuje manifestacije ponašanja napr. u akutnom stanju alergije, kako su simptomi raspoređeni – samo gornje dišne sluznice i oči; ili je prisutno kašljanje i otežano disanje, ima temperaturu i ne i sl; da li se stanje već dugo ponavlja i postoji već kronična specifična slika simptoma; prateći simptomi i bolesti koje je dijete već prebolilo; cijepljenja – potrebno ih je posebno razmotriti ako se javljaju zastoji u neurološkom razvoju ( motorika ili govor ), ili ako je dijete postalo osjetljivo i često se razboljeva i dr; Uskoro više ...

Jako je bitno saznati od djeteta kako doživljava svoje stanje – osjeća li strah od ponavljanja bolova, otežanog disanja ..., da li brine za reakciju roditelja kada se razboli i drugo – ili vrlo ležerno doživljava sve što mu se događa.
Obično sve dok ne osjećaju jače bolove ili temperaturu, djeca vrlo dobro podnose bolesti.
Često je veći problem zabrinutost i strah roditelja, posebno ako je riječ o zastoju u razvoju ili nekoj funkcionalnoj nesposobnosti. Teško je doprijeti do takvog roditelja nakon svih neugodnih mišljenja i dijagnoza i nažalost, samo dijete gledaju kroz procjene raznih specijalista. To može biti jako bolno i frustrirajuće za dijete koje sebe doživljava kao uzrok majčine ili očeve tuge i obiteljske nesreće. Dijete može biti jako opterećeno i izmučeno zbog mnogih pregleda i promatranja i napetog obiteljskog stanja. Pokazati zbog toga nezainteresiranost, ignoriranje ili čak ljućenje kada se o njemu govori ili biti beskrajno potišteno, tužno i nesigurno u sebe. Zato je bitno na koji način se odvija pregled da se ne povrijedi dijete ili roditelj. Ne uspoređivati dijete u negativnom smislu s drugom djecom. Jako je bitno saslušati roditelja koji najbolje poznaje dijete, razmotriti mišljenja prethodnih terapeuta, ali je najvažnije uspostaviti dobar odnos i povjerenje s malim pacijentom. I nekako započeti sve od početka i prepoznati ono što je dobro kod djeteta, pohvaliti ga i to poticati, vratiti mu dostojanstvo da se ponovo dobro i sposobno osjeća; za manjkavosti prepisati dobru terapiju djetetu; obično je pomoć potrebna i roditelju koji brine o djetetu i koji će provoditi terapiju, da me se vrati nada u ozdravljenje; uvesti promjene u životnim navikama djeteta i obitelji, prilagoditi prehranu ako je potrebno i drugo.


povratak28. 05. 2012.     09:51:27

SPCIFIČNA SLIKA SIMPTOMA KOD DJECE
JADIZAJNSTUDIO \ ZOKIDIZAJN
© 2012. - 2024. Homeopatsko savjetovalište