AKUTNA STANJA I ALERGIJE

POMOĆ U AKUTNIM STANJIMA

Homeopatsko liječenje bazira se na prepoznavanju cjelovite emotivno mentalne i fizičke slike pacijenta, te spektra uzroka koji su doveli i podržavaju razvoj nekog stanja ili bolesti.
Još uvijek se, nažalost, pacijenti odlučuju za ovaj način liječenja kada su iscrpili mogućnosti konvencionalne medicine i obično nakon dugotrajnog uzimanja, antibiotika, kortikosterodia, analgetika, hormona i drugih lijekova i u stanjima kada ti lijekovi više ne pomažu, ali su se ujedno razvile nuspojave u gatstro sustavu, na koži i sl. Kada takvi pacijenti dođu kod homeopata, potrebno je provesti složeniji postupak da se eliminiraju nuspojave ili čak zaliječe nastala oštećenja organa i konačno liječi primarno stanje.
Kako je homeopatija sveprisutnija, i posebno pacijenti koji imaju dobra iskustva u liječenju, vrlo rado se obraćaju homeopatu i u akutnim stanjima. Posebno, ako je homeopat i obiteljski terapeut, vrlo rado žele kod sebe imati i lijekove za prvu pomoć.

Prepoznata je brza učinkovitost kod:
♦ prehlada, gripa, uhobolja, akutnih alergijskih stanja respiratornog trakta
♦ probavnih tegoba, mučnina, povraćanja, trovanja hranom, alkoholom, drogama i lijekovima, neredovite i učestale stolice, krvarenja iz crijeva, bolni homoroidi
♦ akutnog dermitisa i alergija kože, opeklina, sunčanice
♦ glavobolja, sunčanice, komplikacija visokog i niskog tlaka, slabosti
♦ neuralgija, ukliještenja i reumatskih bolova, menstrualnih i drugih bolova
♦ upala mjehura i tegoba s urinirianjem
♦ trauma, ozljeda, prijeloma, krvarenja i modrica
♦ nakon operativnih zahvata i poroda pospješuju brže zarastanje rana i opravak, kod loših posljedica anestezije kao vrtoglavljenje i sl.
♦ drugih privremenih, lakših i složenijih stanja.
Lijekovi: Belladonna, Aconitum, Pulsatilla, Nux vomica, Arnica, Hepar sulfuris, Bryonia, Mercurius, Hypericum, Staphysagria, Rhustox, Phosphorus i mnogi drugi.


povratak09. 07. 2012.     14:03:36

POMOĆ U AKUTNIM STANJIMA
JADIZAJNSTUDIO \ ZOKIDIZAJN
© 2012. - 2024. Homeopatsko savjetovalište