NOVOSTI

HOMEOPATIJA I EPILEPSIJA

Djeca i odrasle osobe kod kojih se dijagnosticira neki oblik epilepsije u pravilu moraju uzimati konvencionalnu terapiju ( antiepileptici ) i stanje se prati redovitim kontrolnim pretragama kao što su EEG i magnetska rezonacija.
Stanje epilieptičnog napada obilježavaju tonički i klonički grčevi i promjene ili potpuni gubitak svijesti. Kod kroničnih stanja napad obično zahvati cijelo tijelo i prati ga potpuni gubitak svijesti. Kod djelomičnog napada simptomi zahvaćaju samo neke dijelove i obično protiču bez gubitka svijesti.
.
Više je razloga za uvođenje homeopatske terapije u liječenju epilepsije iako se ne prekida konvencionalna terapija.

Ako postoje žarišta u glavi koja uostalom mogu biti uzrok pojave napada kao što su bolne i česte upale ušiju, ciste u glavi i mozgu, zatim smanjena i nedostana cikrulacija u pojedinim dijelovima mozga, fizičke ozljede mozga usljed udaraca, padova i sl ... - uspješno se liječe ciljanim terapijama kroz dulje vrijeme. Upale ušiju i respiratorne infekcije, te ciste na mozgu su česti uzrocii kod novorođenčadi i u ranoj dječoj dobi. Više u poglavlju o neurološkim oboljenjima ...

Zbog višegodišnjeg uzimanja antiepileptika pacijenti obično imaju problem s velikim ili izostankom apetita i mučninama, ili obično žele jesti samo nezdravu hranu kao bijela tijesta, slatkiši ili samo slanu hranu i sl. Potrebno je zbog toga povremeno provesti terapiju detoksikacije jetre.
Homeopatskim liječenjem balansira se cjelokupni metabolizam ( apetit, žeđ, znojenje, uriniranje, debljanje ... ). Preporučuje se unos kvalitetnih masnoća kao maslinovo ulje, špek, puter, sjemenke i izbjegavanje slatkiša i rafiniranih šećera jer potiču hiperaktivnost nervnog sustava.

Uzimanjem konvencionalne terapije ( antiepileptici ) nerijetko se javlja agresivnost, ali ostaje i niz drugih ponašanja i raspoloženja što ih ti lijekovi ne mogu ublažiti i pažljivim odabirom homeopatskih lijekova može doći do oporavka cijelog stanja. Dugotrajna bolest može dovesti do promjene ličnosti, karaktera i intelekta, mentalne slabosti i epileptične demencije.
.
Homeopatski pristup i kada je riječ o epilepsiji je individualan i razmatra se cijelo emotivno-mentalno i fizičko-metaboličko stanje pacijenta. O tim individualnostima upravo ovisi i podložnost za nastanak i daljnji razvoj bolesti. Zato je homeopatsko liječenje vrlo složeno i provodi se kroz dulji period i obuhvaća konstitucijsko liječenje i sve postupke liječenja da se ublaže ili potpuno izliječe prethodno već spomenuti mogući uzroci i faktori koji podržavaj razvoj bolesti.

Načelno, nervna slabost je ono što dovodi do pojave ovakvih stanja i može se reći da su joj svi ljudi na neki način podložni.

Kod nekih osoba je riječ o urođenoj nervnoj i emotivno mentalnoj osjetljivosti i slabosti, kao nemogućnost suočavanja i rješavanja naizgled uobičajenih životnih situacija. Strah i nedostatak samopouzdanja, osjećaj manje vrijednosti u odnosu na druge i neka vrsta zamršenosti je nešto što generalno obilježava doživljaj sebe i okolnog svijeta. Poznata stanja su karakteristična za lijekove Gelsemium, Alumina, Ambra grisea, Opium, Baryta carbonica, Natrium sulfuricum ...

Naizgled jake i snažne ličnosti, koje su u pravilu prilično aktivne i uspješne u ostvarivanju svojih zamisli i želja, mogu se zbog mentalnog iscrpljivanja i prezauzetosti dovesti u slična stanja mentalne slabosti i nemoći. Također su podložni, i u nekom periodu života ( ambiciozno studiranje i razvoj karijere i sl ... ) osjećaju mentalnu potrošenost i imaju potrebu povlačenja iz uobičajenog životnog ritma. Ambicioznost i besprijekornost koju očekuju od sebe i često nameću drugima, često dovodi do mentalnog kolapsa. Poznate su konstitucije kao Aurum, Nux vomica, Cuprum, Lachesis, Staphysagria ... kao podložnije za razvoj ovih simptoma. Kod njih je prisutno dosta akumulirane, potisnute srdžbe i bijesa.

Neke konstitucije jednostavno imaju u sebi dosta srdžbe, ljućenja i agresivnosti i izražavaju naglašeno neugodna, suprotna, nepredvidiva i nestabilna raspoloženja kao Belladonna, Anacardium, Cicuta ....
Ignatia, Agnus castus, Phosphorus, Cannabis ... mogu pokazivati jednu osjetljivost, nestabilnost i raspršenost..
U liječenju ovih slabosti i stanja pomažu svi lijekovi koju potiču oporavak i stabilnost nervnog sustava kao kalijevi, natrijevi, fosforni, magnesijevi lijekovi, Aurum, Gelsemium, Cuprum, Agaricus ...

povratak28. 06. 2013.     14:07:30

HOMEOPATIJA I EPILEPSIJA
JADIZAJNSTUDIO \ ZOKIDIZAJN
© 2012. - 2022. Homeopatsko savjetovalište