NOVOSTI

HOMEOPATIJA I LIJEČENJE ULCEROZNOG KOLITISA I CHRONOVE BOLESTI

Homeopatija se pokazuje kao uspješno liječenje kod većine simptoma i nelagoda probavnog trakta upravo zbog pristupa koji promatra individualnost i specifičnost samih simptoma, ali i emotivnu i psihičku pozadinu kao glavni uzroka njihove pojave. Nažalost, većina pacijenata se liječi homeopatski tek kada cijelo stanje postane složeno i pacijent pati od posljedica same bolesti i nuspojava konvencionalnog liječenja ( kortikosterioidi i drugi imunosupresori ). Obično su to već uznapredovali oblici ulceroznog kolitisa ili Chronove bolesti. Uzrok tome je i neinformiranost.
Naglasila bih da za vrlo složena, neugodna i bolna stanja ulcerozng kolitisa i Chronove bolesti postoje učinkovite terapije kao kombinacija homeopatskih kao sulfur, pulsatilla, chinin i chinin sulfuricum, nux vomica, arsenicum, carbo vegetabilis ... i spagirijskih lijekova kao Plumbum spag. I Hydrarygrum spag..
Terapije su pokazale brzo i učinkovito djelovanje u akutnim stanjima koja obilježavaju brojne, učestale i bolne stolice sa sadržajem sluzi i krvi. Kako se ova oboljenja javljaju već kod djece u osnovnoj školi, čak i u vrtićke djece!, bitno je ukazati na učinkovitnost ovih terapija da se prevenira uzimanje opasnijih lijekova kao antibiotika i dugotrajnog liječenja kortikosteriodima. Pored terapije bitna je prilagodba prehrane na temelju testa na intoleranciju na hranu, kako bi se izbjegao unos namirnica koji pokreću i pojačavaju upalu. Navedena oboljenja su vrlo složena i potrebno ih je temeljito liječiti u mirnom stanju. Obično su povezana i s oboljenjima jetre, zbog krvarenja u akutnom stanju osoba je još neko vrijeme anemična ili ima već neki drugi deficit i slabost, zato cijelo stanje zahtijeva cjelovit pristup.
Emotivno mentalna slika ovih pacijenata je također vrlo različita, od vrlo odlučnih i aktivnih osoba do vrlo depresivnih, razočaranih i pasivnih. Povijest brojnih, iscrpljujućih akutnih stanja, trajanje bolesti koja se nije liječila na pravi način ( obično samo kao supresija simptoma ) i nuspojave liječenja, su loša kombinacija koja s vremenom promijeni i karakterno jake, odlučne i osobe koje se olako ne žale i mogu izdržati bolove i slabost. Zato su liječenja vrlo individualna - u akutnim stanjima ovisno cijeloj slici simptoma - i posebno u daljem liječenju zahtijeva dublju analizu cijelog stanja i same osobe.povratak29. 10. 2012.     13:49:28

HOMEOPATIJA I LIJEČENJE ULCEROZNOG KOLITISA I CHRONOVE BOLESTI
JADIZAJNSTUDIO \ ZOKIDIZAJN
© 2012. - 2022. Homeopatsko savjetovalište